onsdag 18 december 2013

Olga fyller år

Olga i köket på Olivedalsgatan
Abin med armen om Olga i köket i Haga
I morgon fyller min lilla Olga 14 år. Hon är min andra katt, en liten ragdollflicka. Det känns otroligt att tiden har gått så fort. Hon är för närvarande min enda katt.
Olga har alltid varit en lite skygg katt men har blivit mer framåt sedan hon blev ensam. Hon vill fortfarande gå ut en stund varje dag. Hon går ett par varv runt huset sedan är hon nöjd. Olga är en väldigt snäll katt och har alltid tagit väl hand om de nya kattungarna som kom efteråt. Mina siameser älskade henne, särskilt Albin. Ellen, min första ragdoll var en tuffare och mer framåt katt. Två ragdollkatter med helt olika personligheter. Det är det som är tjusningen med katter tycker jag. 
Jag är så tacksam att jag har fått ha henne i 14 år, ingen annan av mina katter har blivit så gammal.
Ellen blev 11 år. Olga har varit ensam katt sedan juni 2012 och jag tror hon har uppskattat det. Ellen och Olga var som systrar men de var nästan jämngamla. Olga har alltid tyckt bäst om att vara i köket nu har hon dock flyttat upp en våning. Här kommer lite bilder på henne och även på de andra katterna.  
   
Olga i somras i trädgården
Olga och Alice
Olga, Alice och Albin
Olga och Albin
Ellen, Olga och Albin i Haga
Ellen och Olga när de var små
Alla fyra här i Kungälv
Olga tvättar lilla Alice

  

2 kommentarer:

 1. GRATTIS TILL OLGA!
  Och till dig som har en så fin katt!
  Jag har alltid varit nyfiken på Ragdolls.
  Vackra, stora, goa och snälla katter är det! Har hört att de är så snälla att de är farliga för sig själv!! Att de till inget pris vill bråka eller slåss med någon!
  Fast det är säkert en sanning med modifikation. Var en gång kattvakt åt en ragdoll över en helg, och hon satte minsann våra rödingar på plats!!
  Hoppas att det blir en fin dag för Olga, kanske med lite extra gotter, rentav sardiner! ;-)

  Önskar också en GOD JUL åt er alla!

  SvaraRadera
 2. Olga hälsar och tackar för gratulationen. Jag har suttit och tittat igenom alla mina bilder på katterna. Det är både roligt och lite sorgligt. De stämmer att ragdollkatterna är väldigt snälla och lugna. Olga är otroligt mjuk i sättet men kanske lite skyggare än de flesta andra ragdollkatterna. Jag tror att det kan bero på att hon inte fick tillräckligt mycket uppmärksamhet som liten, uppfödaren hade två kullar samtidigt och de föddes ju nära jul så jag tror det kan vara en anledning...Min Ellen var en stor trygg ragdoll, mer typisk i sättet. Hon hade en lugnare uppväxt. Hon hade en sån pondus och jag tyckte hon var så klok. Alla som träffade henne sa ofta att hon hade så kloka ögon. Olga var så moderlig och tvättade både Albin och Alice. Det gjorde aldrig Ellen men hon fanns där och hon var mer som en flockledare. Albin fullkomligt avgudade både henne och Olga. Han växte ju upp med Ellen och Olga. Jag har ju aldrig haft katt innan jag fick Ellen och Olga. Jag känner många som föder upp ragdoll, nu är de en av de populäraste raserna tror jag. O,j det blev ett långt svar men jag tycker katter är så fascinerande djur. Jag passar på att önska er också en riktigt GOD JUL.

  SvaraRadera