måndag 14 juli 2014

Tillökning i familjen

Vi har nu äntligen en liten siames i hemmet igen. Det är två år sedan sist men det känns inte alls som det var så längesen. Jag hämtade honom i Stockholm förra lördagen så allt är ganska nytt ännu. Det skall ju fungera med de andra familjemedlemmarna också, nu tycker jag det fungerar rätt bra. Nino är ju van och har aldrig haft problem med någon katt men Matteo är inte lika van vid kattungar. Matteo är den som är mest intresserad , han kan inte få nog av honom. Jag var lite orolig i början men det fungerar bra. Nu ligger de tillsammans i soffan. Olga tycker han är sådär men jag tycker det fungerar över förväntan. Jag har inte något namn på den lille än men det kommer. Hans farfar heter Mockfjärdingens Jungle Jack och är alltså släkt med mina tidigare siameser. I stamtavlan heter han Tsaheylu. Lille Alvar min brunmaskade siames som flyttade till Norge hade samma mamma som Jungle Jack så jag tyckte det kändes bra. De är lite lika i sättet.

Här kommer några bilder på honom, han är en väldigt trygg och go katt.

Matteo och den lille
Tupplur i Matteos säng
Lek i trappan
   
Mor och son i Stockholm
Hans snygga pappa i Stockholm
En  tur i trädgården

3 kommentarer:

 1. Grattis till tillökningen!
  Som siamesälskare bara smälter man ju när man ser siamesungar! Han är jättefin!
  Roligt också att det fungerar med de andra i familjen!
  Blir dock lite frågande inför att du tordes välja/valde samma linjer igen (och uppfödare?) Var det inte så att denne påstod att siameser inte lever länge, apropå att dina tidigare siameser endast blev 5 år.Mycket oseriöst agerat av den uppfödaren isåfall, anser jag!
  Vill minnas att du efterlyste "långlivade" linjer och Eva H i Stockholm och vi tipsade om våra katters linjer och uppfödare.
  Evas siameser är i 10-års åldern och Bruno är 14 år.
  Så det är bara struntprat att Siameser inte lever länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har inte samma linjer längre bak som mina tidigare katter utan endast Mockfjärdingens och La Bell som Alice mamma. Hon lever idag och är 10 år. Den har lilla katten har i övrigt helt andra namn i sin stamtavla. Det var Alice och Albins pappor som jag misstänker inte var friska. Den här lilla katten kommer från en privat uppfödning i Stockholm och jag har sett båda föräldrarna och de är båda väldigt fina, underbart temperament.

   Radera
  2. Då förstår jag!
   Bruno hälsar att det är en väldigt stilig färg han har på maskningen! ;-)

   Radera