onsdag 10 juni 2015

Earl Grey

Igår fick jag in Earl Grey i en transportbur och han har redan varit hos veterinären.  Det gick bra ingen öronskabb. Han skall vaccineras och kastreras samt idmärkas senast fredag. Det är en underbar känsla att denna lille katt kommer att få ett bättre liv. Jag hoppas verkligen att någon snäll person vill öppna sitt hem för honom om inte har jag löfte från Katthemmet i Gråbo att han får vara där i höst. Han står på deras väntelista.

Men tyvärr när jag tittade på facebooks sidor fick se jag nya sorgliga historier om upphittade katter som inte har haft samma  tur som Earl Grey. Varje dag hittar man katter som av någon anledning inte har något hem. Det finns i Sverige  minst 100000 hemlösa katter... Det är så sorgligt och upprörande. Varför kan inte alla människor ta sitt ansvar. Dessa underbara djur som skänker så mycket glädje.

Kattens status måste höjas. Jag är mycket förvånad eftersom jag själv bara haft innekatter och raskatter. För mig har hunden och katten alltid haft samma höga status och jag har inte riktigt insett förrän jag träffade min lilla hittekatt att så inte var fallet för alla katter. De är ju alla levande varelser som kräver samma respekt och jag kan inte förstår varför man skaffar en katt om man inte tar hand om den.


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar